Wie wij zijn

Noëlle van Delden en Karin Hallegraeff zijn de therapeuten van ‘praktijk voor kindertherapie IKKE’. Ze volgden hun opleiding tot integratieve kindertherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Noëlle van Delden werkt op maandag, dinsdag en vrijdag: “Ik ben moeder van drie kinderen, die inmiddels behoorlijk volwassen beginnen te worden. Ruim vijftien jaar geleden verruilde ik het reclamevak voor het werken met kinderen, vanuit het idee dat elk kind moet kunnen opgroeien tot een evenwichtige en zelfstandige volwassene. Daaraan draag ik met liefde mijn steentje bij op het moment dat een kind in de knel komt. Ik ben gespecialiseerd in echtscheidingsproblematiek door een aanvullende opleiding aan de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.”

Karin Hallegraeff werkt op woensdag en donderdag: “Ik heb jarenlang in het basisonderwijs gewerkt als vakleerkracht gymnastiek. Tijdens de gymlessen zag ik veel kinderen die niet lekker in hun vel zaten en ik miste de tijd en mogelijkheid om ze te helpen. Omdat ik meer voor kinderen wilde doen, heb ik de opleiding tot integratieve kindertherapeut gevolgd. Daarnaast geef ik graag sociale vaardigheidstrainingen en de weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’.”

In het woonhuis van Noëlle is een heerlijke speelkamer ingericht waar kinderen zich snel op hun gemak voelen. De deur staat vijf dagen per week open. Noëlle en Karin hebben goede contacten met verschillende scholen in Heemstede en omgeving, die zij vaak betrekken bij hun werk, omdat in hun visie de driehoek kind-ouder(s)-school nauw met elkaar is verbonden. Samen geven ze ook workshops op scholen over opvoeding en communicatie met kinderen, waaronder ‘Praten met je kind… hoe doe je dat?’.

Deel deze informatie